Megrendelem!
Telefonálok!
Üzenek! Kedvelem az oldalt!

Termékismertető

A Univention Corporate Server (UCS) Debian Linux disztribúció innovatív alapjául szolgál a szerveralkalmazások és teljes IT infrastruktúrák költséghatékony működtetésének és egyszerűbb adminisztrációjának. Ez a sztenderdizált, nyílt forráskódú infrastruktúra-megoldás könnyűszerrel telepíthető, és az olyan megosztott, heterogén és virtualizált IT infrastruktúrák működtetésére is alkalmas, mint a Microsoft Windows, OS X és Linux rendszerek.

UCS és a csoportmunka

Kollaboráció: e-mailek és csoportmunka a UCS-szel

A Univention Corporate Server (UCS) ideális operációs- és adminisztrációs platformot biztosít az e-mail-, csoportmunka- és kollaborációs rendszerek számára. Ez a többszörösen kipróbált és tesztelt, megbízhatóan működtethető vállalati operációs rendszer nem csupán biztonságos alapot nyújt az üzleti életben használt kommunikációs rendszerekhez, hanem az integrált menedzsmentrendszer segítségével egyedülálló funkciókat kínál a már meglévő IT infrastruktúrák beépítéséhez és alkalmazásához. A UCS-szel történő csoportmunka garantálja a nagyfokú üzembiztosságot és hatékony adminisztrációt. Kezelése egyszerű, nincs többletmunka a felhasználói fiókokkal, nincs bonyolult üzembe helyezés.

Tulajdonságok és előnyök a felhasználók számára

A Univention Corporate Server (UCS) használatra kész megoldást tartalmaz a személyazonosság-, infrastruktúra- és virtualizációmenedzsment számára. Egy könnyen kezelhető webalkalmazás segítségével lehetővé teszi a központi, keresztlokációs és keresztplatformos adminisztrációt. Számos egyéb eszközt is tartalmaz az adminisztratív folyamatok automatizálásához, valamint interfészeket a további szoftveralkalmazások integrációjához.

Egypontos adminisztráció

A Univention Management Console (UMC) által a UCS olyan erős webalkalmazást kínál, amely megvalósítja az egypontos adminisztrációt a rendszerkezelés, valamint a domain- és virtualizációs menedzsment számára. A UMC intuitívan működtethető AJAX technológián alapul és interfészek széles skáláját biztosítja a plusz funkciók integrációjához.

Rugalmas és könnyen bővíthető

A UCS menedzsmentrendszer plugin architektúrája, valamint a különböző interfészek helyet biztosítanak a további adaptációk és kiegészítők számára. A vásárlók saját és külső gyártóktól származó megoldásai könnyen integrálhatóak. A UCS hitelesített termékei elérhetőek és telepíthetőek a Univention App Centeren keresztül.

Többszörösen kipróbált és tesztelt
operációs rendszer alap: Debian

A Debian GNU/Linux megbízható alapot biztosít a UCS számára. A Univention komplett rendszerben kombinálja a teljes Debian repozitóriumot a professzionális alkalmazások járulékos szoftvercsomagjaival. Megbízhatóságát átfogó minőségellenőrzés és tesztek garantálják.

Platform- és gyártófüggetlenség

A UCS támogatja a Linux/Unix, Windows és Mac OS X rendszerek működtetését. A nyílt forráskódú alapelvek kizárólagos alkalmazásának köszönhetően a más gyártóktól származó megoldások egyszerűen és problémamentesen integrálhatóak. A Univention konzisztens, nyílt forráskódú stratégiája biztosítja a fenntarthatóságot, biztonságot és rugalmasságot a végfelhasználók és partnerek számára.

Univention Corporate Server a kisvállalkozások számára

A Univention Corporate Server (UCS) minden olyan eszközt tartalmaz, amelyre egy kisvállalkozás informatikai infrastruktúrájának adminisztrálása során szükség lehet. Biztosítja a szükséges erőforrásokat, például archívumok, nyomtatók, felhasználók és jogosultságaik menedzsmentje, valamint a kapcsolódó eszközök kezelése.

A UCS Small Business Server funkciói:

 • Microsoft, Mac és Linux munkaállomások kezelése a UCS Active Directory funkciók segítségével
 • Felhasználók, csoportok és számítógépek irányítása a webalapú UCS menedzsmentkonzol, vagy Microsoft menedzsmenteszközök által
 • Fájlarchívumok, nyomtatószolgáltatások és online frissítések egyszerű kezelése a webalapú adminisztrációs interfész segítségével
 • Könnyen használható interfészek a UCS már meglévő IT környezetbe történő integrációjához
 • Beépített App Center a plusz szolgáltatások integrációjához
 • Korlátlan számban bővíthető szerverek / oldalak / alkalmazottak / PC munkaállomások

Megkönnyítjük a váltást a Small Business Serverről:

 • A UCS segítségével az adatok gyorsan és maradéktalanul migrálhatóak a Microsoft Small Business Serverről
 • A váltást követően egyszerűen tovább használhatja a meglévő Active Directory funkciókat és csoportpolitikát

Könnyen bővíthető funkciók:

A Univention Corporate Server által kínált funkciók a beépített App Center segítségével könnyen bővíthetőek. Például:

 • Csoportfunkciók az e-mailekhez, naptárhoz és munkaszolgáltatásokhoz
 • Backup szolgáltatások adatainak mentéséhez
 • és számos egyéb más a Univention App Centerben

UCS tartománykezelés:

Az IT infrastruktúrák gazdaságos működtetése és rugalmas menedzsmentje

Küldetés:

Manapság a szervezetek részéről elvárás, hogy az IT infrastruktúrák menedzsmentje, a számítógépes munkaállomások, mobileszközök, nyomtatók, valamint a felhasználók és jogaik kezelése könnyen használható és megbízható funkciókkal legyen ellátva, elkerülve a jelentős adminisztratív erőfeszítéseket. A jövőbe mutató, garantált rugalmasság érdekében fontos kritérium az egyszerű integrálhatóság mind a meglévő, mind az új rendszerekbe.

A szervezetek gyakran túl magas költségekkel és kihívásokkal találják szemben magukat. Ugyanakkor a már meglévő megoldásaik drágának, rugalmatlannak és nehezen működtethetőnek bizonyulnak, és új rendszerek csak nagy bonyodalmak árán integrálhatóak.

Az IT menedzsment megoldásaival szembeni elvárások:

 • Megbízható és stabil funkciók
 • Könnyű kezelhetőség
 • Rugalmas adaptációs- és bővítési lehetőségek
 • Kompatibilitás a már létező technológiákkal
 • A nyílt forráskódú alapelvek átfogó támogatása
 • Költséghatékonyság és eredményesség

A Univention Corporate Server megoldásai:

A Univention Corporate Server (UCS) fejlesztői elsődleges célul tűzték ki, hogy termékük megfeleljen a fent említett kritériumoknak. A UCS minden fontos funkciót tartalmaz a professzionális IT környezetek működtetéséhez és menedzsmentjéhez, miközben rugalmas, könnyen testreszabható adminisztrációs koncepciót alkalmaz.

A UCS könnyen használható menedzsmentrendszere lehetővé teszi a teljes IT infrastruktúra központi működtetését, beleértve a Microsoft alapú környezeteket és a virtualizált IT infrastruktúrákat is. A UCS a Univentiontől és külső gyártóktól származó termékek számára egyaránt biztos alapot nyújt.

A sztenderd interfészek széles skálájának, a használatra kész kapcsolóknak, valamint a teljes Nyílt Forráskódú licencelésnek köszönhetően a UCS gördülékenyen integrálható a meglévő, akár komplex IT környezetekbe is. Egyszerűen és rugalmasan bővíthető, bárhol, bármikor.

IT infrastruktúra a felhőre

A felhő alapú számítástechnika által az IT infrastruktúrák ellátásához, működtetéséhez és menedzsmentjéhez szükséges energiabefektetés nemcsak csökken, hanem – a bérmentesített villanyszámlához hasonlóan – a cég valódi igényeire szabható. Ez elősegíti a vállalkozások rugalmasságát, és lehetővé teszi számukra, hogy sokkal gyorsabban igazíthassák infrastruktúrájukat a megváltozott körülményekhez. Ráadásként a felhőszolgáltatás által biztosított professzionális IT folyamatok segítségével a cégek kiváló minőségi szintet produkálhatnak.

A kihívás

Annak, aki a felhő használata mellett dönt, érdemes bizonyos tényezőket szem előtt tartania. Elkerülendő például a nagyfokú függés a felhőszolgáltatóktól. Az IT különböző részeinek eltérő számítógépközpontokban vagy felhőkben történő használata megnövelheti a befektetendő energiát, valamint új adminisztrációs hibalehetőségeket rejthet magában. Ajánlott a felhasználómenedzsment központi működtetése, függetlenül attól, hogy a felhasználók a felhőn vagy a cég belső hálózatán használják az alkalmazásokat.

Azok a cégek és intézmények, akik a felhő alapú számítástechnika használata mellett döntenek, általában a következő igényekkel rendelkeznek:

 • Átfogó kontroll az adatok, alkalmazások és elérési jogosultságok felett
 • Lehetőség a különböző felhőszolgáltatók közötti egyszerű váltásra
 • Az alkalmazások könnyen áthelyezhetőek legyenek a felhőbe, majd onnan a cég belső hálózatába
 • Az alkalmazások egyszerű, központi adminisztrációval rendelkezzenek, függetlenül attól, hogy a cég belső hálózatán vagy a felhőben vannak
 • A felhasználók és jogosultságaik szintén központi adminisztrációval rendelkezzenek, függetlenül attól, hogy az alkalmazásokat a felhőről vagy a cég hálózatáról használják
 • Következetes jelszavak; lehetőség szerint egypontos bejelentkezés a felhasználók számára, függetlenül attól, hogy mely felhő vagy hálózat működteti az alkalmazást
 • Átfogó lehetőségek új feladatok és bővítmények alkalmazásához, valamint plusz applikációk integrációjához
 • Nagyfokú költséghatékonyság és rugalmasság

A megoldás

A Univention Corporate Server (UCS) ideális platformot nyújt a szolgáltatások és alkalmazások pozicionálására a felhőben. A UCS a jól kiépített adminisztrációs eljárások segítségével lehetővé teszi a felhőalapú alkalmazások egyszerű és biztonságos integrációját. Ráadásként praktikus lehetőségeket kínál az alkalmazások felhőről belső számítógépközpontba vagy másik felhőbe történő áthelyezéséhez. A cégek a felhőalapú szolgáltatások használatával átfogó kontrollt gyakorolhatnak informatikai rendszerük felett a hosszú távú szolgáltatófüggetlenség garanciájával.

A UCS egy nyílt, hordozható platform, amely működtethető:

 • egy belső számítógépközpontban,
 • virtualizált infrastruktúrákban,
 • hardveralkalmazásként,
 • vagy a felhőkínálat alapján

A céges hálózatba történő biztonságos integrációt elősegítő, beépített funkciók segítségével a UCS szolgáltatásainak, hitelesített szoftvermegoldásainak és alkalmazásainak széles skálája probléma nélkül üzembe helyezhető a felhőn.

Asztali virtualizáció a Univention Corporate Serverrel

Az asztali virtualizáció legtöbb esetben tökéletes módszert biztosít az informatikai infrastruktúrával rendelkező munkahelyek hatékony és költségkímélő ellátásához. Ebben a koncepcióban a felhasználók által használt rendszerek központi szervereken, virtuális gépekként futtathatóak és működtethetőek, ezáltal csökken a fáradságos adminisztráció, az anyagi kiadások mértéke és a befektetett energia.

A virtualizált asztal előnyei cégek és intézmények számára

 • Megnövelt elérhetőség, biztonság és hatékonyság a számítógéppel rendelkező munkahelyek ellátásában nagy teljesítményű szerverhardveren keresztül
 • Továbbfejlesztett biztonság- és hozzáférésvezérlés a számítógépközpontok centrális működtetése, valamint az adatok és alkalmazások központi tárolása által. Ily módon feleslegessé válnak az átfogó backup koncepciók a kliensek számára
 • Nincsenek időigényes operációs rendszer telepítések
 • A hardver-és driverfüggőség jelentősen csökken, mivel a virtualizációs szoftver helyettesíti a virtuális gépekhez tartozó hardvereket. Ezáltal megszűnnek a driverproblémák a különböző asztali számítógépek, valamint BIOS- és hardverfrissítések esetében
 • Rugalmasság a végponteszközök kiválasztása során: a virtualizált asztalok ugyanolyan könnyedén elérhetőek vékony- és vastag klienseszközökről, mint mobil kliensekről
 • Mobilitás és rugalmasság: Függetlenül attól, hogy honnan jelentkezik be a felhasználó, mindig kapcsolódhat "saját" virtuális asztalához

A Univention Corporate Server ideális platformot nyújt az asztali virtualizációhoz

 • A UCS a Virtual Machine Manager (UVMM) által kiváló eszközt nyújt a virtuális szerverek és kliensrendszerek létrehozására és adminisztrációjára
 • A UVMM által minden funkció elérhető a virtualizált objektumok és hard drive-ok létrehozásához és adminisztrációjához a fizikai szerveren
 • Az adminisztrátorok számára rengeteg előnnyel jár a fizikai szerverek egyszerű, sztenderdizált adminisztrációja és az azokon futó, szerverre és asztalra virtualizált tartalmak, valamint a használatra kész, előre beállított konfigurációs profilok
 • A UCS menedzsmentrendszer egy egységes, könnyen használható adminisztrációs interfész segítségével a kényelmes, egypontos adminisztrációt képviseli
 • Az átfogó Active Directory funkciók által könnyen megvalósítható az integráció a már létező Microsoft Windows környezetbe
 • A Univention App Center plusz szoftvermegoldások széles skáláját nyújtja a csoportmunka, valamint a dokumentummenedzsment és backup területén, amelyek könnyen telepíthetőek és előre integrálva vannak a UCS környezetbe
 • A Univention Corporate Client (UCC) beépített megoldást kínál a virtualizált asztalok eléréséhez szükséges kliensek működtetéséhez és központi menedzsmentjéhez (pl. vékony kliensek)

Árlista

Rendelését a Vásárlás menüpontban ismertetett módokon adhatja le. Áraink forintban értendők, és az ÁFA-t nem tartalmazzák! A megrendelés részleteivel kapcsolatban érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon, vagy tájékozódjon a Vásárlás menüpontban.
Univention Corporate Server Bázis
STA582
(max. 2 CPU Socket)
STA243
(2 CPU Socketen felül)
120 000 Ft. 365 500 Ft.
Tartományvezérelt kliensek száma
5 750 Ft. / db.
Kedvezmény
Univention Corporate Server termékekre
Oktatási / kutatói
RES586
(max. 2 CPU Socket)
RES253
(2 CPU Socketen felül)
73 800 Ft. 205 800 Ft.
Tartományvezérelt kliensek száma
4 090 Ft. / db.

Fontos információk

Univention Corporate Server Bázissal kapcsolatos információk:

 • STA582: a UCS használata maximum két processzorfoglalatig.
 • STA243: a UCS használata több mint két processzorfoglalaton.
 • RES586: a UCS használata maximum két processzorfoglalatig, oktatási intézmény és/vagy kutatóintézeti kedvezménnyel.
 • RES253: a UCS használata több mint két processzorfoglalaton, oktatási intézmény és/vagy kutatóintézeti kedvezménnyel.

Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy az általunk kínált termékeket egy éves intervallumú előfizetési modell szerint értékesítjük. Ezen időszak lejárta előtt 30 nappal rendszerünk értesítést fog küldeni Önnek e-mailben.

Árajánlat-kalkulátor »

Képernyőképek

Az egyes képek nagyobb méretben való megtekintéséhez kérjük, kattintson az adott képre. A képek között a kurzorbillentyűk (←, →) segítségével tud lapozni.

Univention